linia de echilibru LOBProiectele precum constructia de autostrazi, cai ferate, tuneluri, conducte, poduri constau in activitati cu un grad mare de repetitivitate si implica deplasarea echipelor de lucru si a utilajelor de-a lungul traseului pe distante mari. Asemenea proiecte sunt considerate proiecte de constructii liniare. In planificarea acestor lucrari, folosirea graficelor Gantt este mai putin recomandata deoarece vizualizarea si interpretarea corecta a activitatilor este adesea prea dificila si incompleta. Pentru asemenea cazuri este folosita mai ales metoda liniei de echilibru (line of balance), care implica punerea in evidenta in mod grafic a legaturii dintre locatia unde se desfasoara o lucrare (axa distantei) si intervalul de timp in care este executata (axa timpului).

Metoda liniei de echilibru a fost implementata incepand din 1998 de catre Linear Project GmbH si concretizata in sistemul de planificare liniara Tilos, devenit leaderul mondial in domeniu si alegerea preferata a companiilor din industria de constructii in infrastructura.

Modelul grafic al liniei de echilibru reprezinta activitatile liniare (operatii sau faze tehnologice precum lucrari de terasamente, executia asizelor stabilizate, a fundatiilor sau a straturilor asfaltice) ca linii diagonale, intr-un sistem de axe X-Y, cu timpul reprezentat pe axa X si locatia pe axa Y.

LOBTIL2001 b

Desenarea unei activitati ca o simpla linie permite precizarea vitezei cu care se desfasoara activitatea (panta fiecarei linii reprezinta productivitatea activitatii respective), calculul parametrilor de lucru, alocarea in background a resurselor si costurilor.

Pentru fiecare activitate se pot face calcule de cantitati bazate pe distanta. Cunoscand cantitatile de pamant ce vor fi excavate pentru fiecare sector de drum si norma de timp a utilajului, sistemul va calcula durata activitatii de excavatie si costurile aferente.

Tilos permite completarea graficului timp-distanta cu detalii despre geometria traseului precum profil longitudinal, harti, intersectii si alte locatii importante, centralizand toate informatiile proiectului intr-un singur plan.

LOBTIL2002

Metoda liniei de echilibru permite precizarea rezervelor de distanta necesare intre echipe ce lucreaza de-a lungul traseului si depistarea la prima vedere a coliziunilor sau suprapunerilor nedorite de activitati.

Datorita posibilitatii de a preciza pe plan eventuale restrictii de lucru pe anumite intervale de timp sau de distanta (restrictii de mediu, autorizatii sau conditii climatice nefavorabile), planificarea este realista si permite incadrarea corecta in timp a proiectului.

LOBTIL2003

Operatiile considerate neliniare care implica activitati stationare ale echipei de lucratori(fundatii pentru poduri, canale pe traseul drumurilor, etc) sunt reprezentate pe plan prin activitati de tip bloc.

LOBTIL2004 b

Acestea pot fi ulterior detaliate in cadrul graficului Gantt generat automat de Tilos intr-o vedere separata, in care se regasesc activitatile desenate in diagrama timp-distanta.

LOBTIL2005 b

Graficele Gantt generate de Tilos se pot raporta la timp (identice cu cele traditionale) sau pot fi bazate pe locatie, caz in care pot oferi date despre progresul lucrarilor, locatii in care activitatile au fost finalizate si portiuni necompletate.

Sistemul de planificare Tilos, bazat pe metoda liniei de echilibru poate fi utilizat in toate fazele proiectului, incepand cu faza de studiu de fezabilitate, pentru a concepe in timp scurt un plan mai putin detaliat, faza de ofertare – pentru a demonstra capabilitatea reala a companiei de a se incadra in termenul de finalizare al contractului si in faza de executie, pentru a concepe un plan detaliat, a inregistra progresul lucrarilor si a monitoriza evolutia proiectului din punct de vedere al costurilor si utilizare a resurselor.

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile