Se pot defini ecuatii si relatii intre parametrii, proprietati, atribute, caracteristici sau intre componente, astfel incat intregul model sa fie tinut sub control.
Definirea relatiilor dintre obiecte permite modificarea completa, corecta si automata a intregului model doar prin simpla modificare a valorii unui parametru.
Cand se folosesc si reguli pentru a defini ce valori pot lua parametrii, se obtin adevarate configuratoare automatizate pentru piesele de mobilier si variantele lor posibile.
Inventor permite mai multe tehnici de lucru (Bottom Up, Top Down, Skeletal sau Multi-Body), inclusiv modelarea in baza obiectelor provenite dintr-un alt proiect anterior. Indiferent de metoda, proiectul porneste de la componente (part-uri) intre care se vor stabili ulterior relatii (constrangeri sau joint-uri) pentru ca in final ansamblurile sa fie generate automat.
In afara informatiei grafice, pentru procesul de fabricatie sunt necesare si liste de cantitati, specificatii pentru componente, ansambluri, necesar de materiale. Inventor genereaza BOM-uri in care informatia este copiata din model, procesata in mod flexibil si prezentata in forma stabilita de utilizator.
Plansele de executie, care reprezinta pasul final pentru orice proiect de mobilier au vederi generate automat atat pentru part-uri cat si pentru ansambluri. Stilurile de cotare, formatul extrasului de materiale sau al cartusului, simboluri si etichete, sunt prestabilite in template-uri personalizabile.
Ulterior, orice modificare necesara poate fi facuta in part-uri, ansambluri sau in planse si va fi operata automat la nivelul intregului model.
Modelul 3D realizat cu Inventor poate fi si prelucrat in fisiere destinate CNC sau exportat in format 3D Print.
Autodesk Inventor este disponibil ca subscriptie independenta sau in cadrul colectiei PDMC.