In afara de a pozitiona activitatile, axa distanta este un ajutor real in a descrie corect traseul proiectului, obiectele de constructie si alte elemente importante.
Pe axa distanta se pot defini sectoare, care in cadrul unui proiect de drumur pot corespunde sectoarelor pe care se aplica un anumit profil transversal. In cazul lucrarilor de canalizare (sau reparatii, cabluri subterane, pozari de conducte), sectoarele pot defini strazile pe care se executa un grup de activitati.
Tot pe axa distanta se vor figura intersectiile cu alte cai de comunicatie, noduri rutiere, locatia podetelor transversale, a lucrarilor de arta sau orice alte elemente importante ale traseului.
Sectoarele de pe axa distanta pot descrie si cantitatile de lucrari pentru o activitate, cu impact asupra randamentului si a duratei acesteia.
In cazul lucrarilor de turnari betoane la poduri sau tuneluri, sectoarele pot contribui la calculul si modul de afisare al activitatilor in baza cantitatilor de beton turnate pe fiecare sector.
Deasupra axei distanta se pot introduce desene AutoCAD ale amplasamentului sau fotografii aeriene, care odata scalate si pozitionate corect de-a lungul traseului, contribuie la o foarte buna intelegere a locatiei unde se executa lucrarile planificate.
Tot pe axa distanta TILOS poate reprezenta in format histograma profilul longitudinal al unui traseu sau cantitatile de lucrari aferente lucrarilor de terasamente, in baza informatiilor importate dintr-un tabel Excel.
Intrucat fiecare activitate TILOS este o functie ce depinde de timp si distanta, se poate afla in fiecare zi pozitia kilometrica unde se afla un utilaj sau o formatie de lucru, daca realitatea din teren se desfasoara conform planificarii.